Mielestäni puolueemme kunniapuheenjohtaja on esittänyt hienon ajatuksen siitä, että pohjoismaiden pitäisi muodostaa valtioliitto. Itse en ole presidenttiehdokkaana asiaa valmis ihan noin pitkälle viemään. Näkisin, että Suomen tulisi neuvotella Ruotsin kanssa yhteisestä valtiosta. Aiemmin kertomani näkemykset Euroopan Unionista sopisivat tähän kuvioon hyvin, koska yli kymmenen miljoonan asukkaan valtiona saisimme siellä vahvemman painon neuvotteluihin.

Tällä hetkellähän valtioiden välillä on jo monellakin saralla yhteisiä tavoitteita. Kumpikin joutuu vahvasti taistelemaan siitä, että paperiteollisuutta vielä jatkossakin on maassa. Kummallakin on yhteisiä kiinnostuksen kohteita Itämerta koskien, että kalastusta voidaan jatkossakin harjoittaa sillä tehokkuudella, että kalastajat saisivat pyytää kalaa ilman liiallista Euroopan Unionin kontrollia. Tämä auttaisi myös kilpailussa Itämeren itärannikon maita ja Puolaa sekä Saksaa vastaan.

Viime viikollahan on myös tuotu esiin keskustelua siitä, että Ruotsin mallista tulisi omaksua niin sanottu välikalja. Tämä on ehdottoman tärkeää kansaterveyden kannalta, mutta myös siitä näkökulmasta, että niin suomalaiset kuin ruotsalaiset alkoholin suurkuluttajatkin joisivat useamman pullon tai tölkin olutta. Tämän avulla verotulot kasvaisi, jokaista yksilöpakattua tuotetta kohti voisi vähentää veroa, mutta samanaikaisesti useamman pakkauksen hankkiminen lisäisi valtioliitolle verotuloja.

Lisäksi urheilurintamallakin tästä olisi hyötyä, Pohjoismaihin saataisiin ennen kaikkea lyömätön jääkiekkojoukkue, jota molemmin puolin itämerta saataisiin rakkaudella palvoa, mutta molempien maiden yleisurheilun MM-kisat menivät huonosti ja tämän johdosta pitkään kustannuksia vaatineet yleisurheilumaaottelut lopettaa, mutta haastaa Norja vastaavasti kisaamaan vahvuudesta ja taitavuudesta yleisurheilukentillä: Voitto olisi selviö! Eikö se olisi hienoa se? Hyvä Suomi-Ruotsi!

Kansallishymnien suhteen ehdottaisin, että urheilutapahtumissa aina soitettaisiin sen maan puolen vanha kansallislaulu, mistä urheilijan alkuperämaa on, sama myös politiikan vierailuissa, jos ministeri kutsuu kylään vieraita maailmalta, heille soitettaisiin vieraan maan kansallishymnin ja ministerin oman alkuperäismaan hymni. Tämä pitäisi molempien valtioliiton asukkaiden itsetunnon korkealla. Uskon, että RKP:n ansiosta saisimme vahvan neuvotteluaseman Tukholmassa.