Äänioikeudesta keskusteleminen on viime aikoina ollut sivuraiteilla, kun näkökulmaan on yritetty tuoda meitä keskustalaisia vastustava linja, jolla yritetään sallia äänioikeus kuusitoista vuotta täyttäneille. Lähtökohta on hyvä, että vastuuta jaetaan, mutta ikä ei ole se oikea peruste siihen.

Mielestäni äänioikeutta tulisi tarkastella suhteessa vaalipiirin kokoon, näin ollen pinta-alalta suurimmat vaalipiirit saisivat enemmän ääniä kuin pienet vaalipiirit, kuten Helsinki tai Uusimaa. Tämä antaisi mahdollisuuden tarkastella uudella tavalla Kekkosen presidenttikauden jälkeen rumalla tavalla toimitettua aluepolitiikkaa.

Ehdotan Keskustan presidenttiehdokkaaksi pyrkivänä, että äänestykseen tulee siirtää painotetut tulokset ja vahvistaa näin pinta-alalta suurempia vaalipiirejä. Toivon, että muu puolueemme kenttäväki herää ajattelemaan myös asiaa tältä kannalta, koska se mahdollistaisi kaupunkien rakentamisen sinne, missä on tilaa, eikä sinne, missä sitä ei entuudestaan ole.

Pyrkimykseni edistää keskustalaista arvomaailmaamme tulisi näin huomattavasti paremmin esiin. Antakaa siis ääni minulle, niin lupaan huomioida tällä tavoin alueellisen epätasa-arvon jatkossa paremmin tiedotusvälineissä. Tähän ei toistaiseksi ainoa ehdokas Paavo Väyrynenkään pysty.