Kävin eilen hakemassa postini kyläkaupalta, niin kuin teen joka arkipäivä. Kyläkauppa on muuten ollut olemassa jo kahden sukupolven ajan, vaikka väki on kylältä vähentynyt. Käymme harvoin kirkolla kauppa-asioilla, sunnuntaina tietysti kirkossa.

Huomasin pieniä ostoksiani tehdessäni Iltasanomien ja Iltalehden etusivun uutisoinnin Nokia Mission Markku Koiviston tapauksesta. Olin tietysti seurannut tapausta tiiviisti internetin, erityisesti Seurakuntalainen.fi-sivuston kautta. Olin siis tietoinen asiasta.

Tavallisesti en kiinnitä roskalehdistöön huomiota, mutta tällä kertaa huomasin mielenkiintoisen seikan. Nimittäin lehdet osoittivat täysin erilaista suhtautumista tähän Koiviston tapaukseen ja hänen tunnustukseensa.

Iltalehti kirjoitti etusivullaan: "Aviorikos MIEHEN KANSSA" ja Iltasanomat taas: "PETIN VAIMOANI miehen kanssa". Ensin mietin, että synti kuin synti. Sitten kuitenkin huomasin, että ehkä syntejäkin on eriasteisia, vaikka kaikkien niiden palkka onkin kuolema (kuten Sanassa sanotaan). Siis vaikka sekä haureus että homostelu ovat kumpikin kauheita syntejä, niin ehkä haureus on kuitenkin pahempi hyökkäys sekä Jumalaa että perheinstituutiota vastaan, koskapa se mainitaan suuressa Laissakin, kymmenessä käskyssä! Homoilijahan ei homoilullaan riko kuudetta käskyä vastaan, vaikka rikkoisikin luomisjärjestystä vastaan!

Tämän oivalluksen johdattamana tein jotain minulle tavatonta. Ostin itselleni ensimmäisen Iltasanomat sitten kevään jääkiekon maailmanmestaruuden. Katsoin, että lehden päätoimittaja oli valinnallaan osallistunut tärkeään teologiseen keskusteluun ja phjannut sitä oikeaan suuntaan. Kiitän tässä siis päätoimittajia Ulla Appelsinia ja Klaus Niemeä!